Podjetje Tricor d.o.o. je s svojo spletno trgovino pakiraj-pametno.si v Sloveniji in na Hrvaškem prisotno že skoraj 15 let. V tem času se je na področju embalaže, še posebej pa v kombinaciji embalaže v povezavi z logistiko mnogo spremenilo. Stranke so skozi leta sledile cilju po čimbolj preprosti, a hkrati napredni embalaži, ki potrebuje čim manj rokovanja pri pakiranju. Hkrati smo strankam ponudili tudi »just in time« dobave, saj v našem skladišču v vsakem trenutku zagotavljamo skoraj 5000 artiklov za pakiranje. Na ta način smo prevzeli breme zalog embalaž nase. Med našimi zvestimi odjemalci si tako lahko štejemo tako manjše spletne trgovine, ki so šele pričele z delovanjem, kot velika podjetja ali podružnice tujih multinacionalk.

0 (16)

Matično podjetje TRICOR AG se osredotoča na razvoj in izdelavo standardiziranih ter strankam prilagojenih rešitev za industrijsko in močnejšo embalažo iz 5 in 7-slojnega valovitega kartona. V lastnem laboratoriju za preskus embalaže imamo možnost strankam ponujeno pakiranje tudi testirati s pomočjo stiskalnice, vibracijske mize, zdrsa po klančini in klimatske komore pri kateri simuliramo temperaturne in vlažnostne razmere v kontejnerjih tekom čezoceanskega transporta.
Podjetje svoje izdelke in storitve ponuja predvsem strankam iz avtomobilske, kemične, strojne in elektronske industrije po vsej Srednji Evropi. TRICOR Packaging & Logistics AG trenutno zaposluje več kot 900 redno zaposlenih. Družinsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 1931 in se je do danes razvilo v enega najinovativnejšega ponudnika industrijske embalaže, s polno avtomatizirano proizvodnjo. Od leta 2019 dalje spada podjetje Tricor v last japonske multinacionalke TRI-WALL. 
Tri-Wall Limited je hčerinsko podjetje v stoodstotni lasti družbe Rengo Co. Ltd. s sedežem v Osaki na Japonskem. V poslovnem letu 2018/19 sta družbi Rengo in Tri-Wall skupaj ustvarili promet v višini 653,1 milijarde japonskih jenov (približno 5,5 milijarde evrov) ter zaposlovali približno 17.000 ljudi. Skupina Tri-Wall s sedeži v Aziji, Evropi in Severni Ameriki je globalna mreža podjetij, ki ponuja inovativne in stroškovno učinkovite rešitve pakiranja. Sedež podjetja je v Hongkongu.
Kot del globalne skupine za proizvodnjo embalaže Rengo/Tri-Wall lahko zdaj z inovativnimi rešitvami za pakiranje skupaj zalagamo globalni trg embalaže – tako se portfelj izdelkov TRICOR dodatno razširja z rešitvami za pakiranje iz lesa, blaga, pene, jekla in plastike. Poleg tega ta združitev družbi TRICOR omogoča večjo prisotnost na mednarodnem trgu in še boljše storitve za naše stranke po vsem svetu.