Pravzaprav tudi ta trditev v naslovu ne drži popolnoma, namreč potrebno je še dodati, da so prihranki možni z valovito lepenko, v povezavi z inovativno konstrukcijo embalaže!

Kot partner mnogih slovenskih izvoznikov vemo, kje iskati prihranke. Danes se vsako uspešno izvozno podjetje ubada tudi s prostorsko stisko. Kako jim pomagamo pri tem mi z našimi embalažnimi rešitvami?

Še vedno mnogo podjetij pri embalaži improvizira. V večje paletne škatle, ki nosijo od 200 kg pa vse do 400 kg vlagajo razne vogalnike iz lesa v želji, da bi vzdržale obremenitev. Ali pa, kar je najdražja rešitev, posežejo po lesenih zabojih.

Pomankljivosti lesenih zabojev so:
 • Visoka cena
 • Zavzamejo veliko prostora v skladišču
 • S trskami umažejo proizvodnjo
 • Visoka teža embalaže

Imajo pa tudi nekaj prednosti:

 • Vzdržijo nekaj ton pritiska
 • Lahko se izdelajo tudi v količini 1 kom

8 prednosti uporabe kartonske embalaže v primerjavi z leseno embalažo

 • nižja nabavna cena
 • nižja teža
 • manj potrebnega prostora v skladišču
 • čista proizvodnja brez lesenih trsk
 • boljši estetski učinek
 • potisk embalaže z logotipom
 • ni potrebne regulative s področja ISPM 15
 • ni težav zaradi škodljivcev, ki so v lesu

Vas zanima, kako hitro in učinkovito znižati stroške embalaže?

Pokličite nas na 080 84 80 ali pošljite email na #EM#696f646c4471746e6b6678257f64#EM#.

Heavy duty embalaža iz 5 in 7-slojne valovite lepenke

Večino potreb po leseni embalaži lahko pokrijemo s heavy duty embalažo iz valovite lepenke. Veliko ljudi pozna le en kriterij določanja kvalitete valovite lepenke, to je število slojev materiala: 3 ali 5-slojna valovita lepenka. Nekateri poznajo tudi že 7-slojno valovito lepenko. To je število vseh slojev, ki sestavljajo valovito lepenko. Je pa znotraj teh slojev še kategorija gramatura in kvaliteta posameznega sloja. Zato je možno tudi s 5-slojno valovito lepenko doseči nosilnost embalaže 150 kg ali več, v kolikor imajo posamezni sloji visoke gramature.

Material je eno, konstrukcija embalaže pa druga zgodba. Poznate termin avtomatsko dno? Klasične transportne škatle imajo na dnu dve polovički, ki ju je potrebno zapreti z lepilnim trakom. Običajno to pomeni delo za dva zaposlena, v primeru škatel večjih dimenzij.

Hitro sestavljanje z avtomatskim dnom.

Najbolj revolucionarna rešitev v zadnjih letih je avtomatsko dno, ki nam omogoča hitro sestavljanje škatel brez lepljenja dna.

Takšno dno je pri malih škatlicah že dolgo znano, naše podjetje pa jih lahko izdeluje tudi, pri večjih škatlah, npr. z merami 1000 × 1200 mm.

Nam je uspelo na trg vpeljati avtomatsko dno na velikih škatlah za transport.

Povezava do članka: Kaj pomeni avtomatsko dno?

avtomatsko dno


7-slojna valovita lepenka je material, ki vam omogoča doseči prihranke

Embalažo proizvajamo na Bavarskem, torej v srcu nemške avtoindustrije. S pomočjo avtomatizacije smo stroške proizvodnje uspeli obdržati zelo nizko, zato je naša embalaža v povezavi z dobavami na odpoklic zelo konkurenčna.

Nosilnost, ki zadosti 90% potreb.

Nosilnost 7-slojne valovite lepenke zadostuje za 90% vsega tovora, ki ga naši izvozniki pošiljajo v tujino.Za prevažanje z ladjo v kontejnerjih smo razvili embalažo iz 7-slojne valovite lepenke z imenom GLT embalaža. Ta je na voljo v nekaj standardnih dimenzijah za popolno izkoriščen kontejner, s čimer se znižajo stroški transporta.


Kartonsko embalažo lahko obremenimo z 2.000 kg!

obremenitev 2000kg embalaza

2x večja debelina od 5-slojne lepenke

Debelina 7-slojne valovite lepenke je 15 mm, kar je še enkrat toliko, kot npr. 5-slojna valovita lepenka.

Vendar pa je naša embalaža uporabna predvsem zaradi konstrukcij – variacij različnih izvedb embalaže, ki jih omogočajo stroji za obdelavo embalaže od valovite lepenke do »ready to use« embalaže.

Vas zanima, kako hitro in učinkovito znižati stroške embalaže?

Pokličite nas na 080 84 80 ali pošljite email na #EM#696f646c4471746e6b6678257f64#EM#.